Cairo baby

Her er varmt, støvet, larmende og fantastisk

Vi har nu været i millionbyen Cairo i en uge. Tiden er fløjet afsted, men når vi tænker tilbage til sidste tirsdag kan vi ikke forstå at vi ikke har været her længere.

De første par dage gik med boligsøgning. Hvilket iøvrigt er en udmærket, gratis aktivitet. Vi så omkring 15 lejligheder, alle i fantastisk mellemøstlig stil med store træmøbler og masser af guld. Valget faldt på en treværelses lejlighed på 9. sal med smuk smog-udsigt over Cairo. Vi så lejligheden første gang tirsdag og bestemte onsdag formiddag at det var den vi ville have. her efter ringede vi til ejendomsmægleren i tre timer uden held. Så var det vi tænkte: Vi kan da sagtens finde lejligheden igen uden hjælp. Men hvor var det nu lige den lå henne? Efter at have rekonstrueret fremvisningsruten fra dagen forinden, fandt vi den rigtige bygning. Vi var ret sikre på at det var på 9. sal, men vidste ikke hvilket nummer. Vagten talte ikke engelsk og selvom vi på bedste arabisk spurgte efter “sha’a” (lejlighed) gennede vagten os væk. Men med hjælp fra den ikke-engelsktalende vaskeriansatte og vagtens ringen rundt i 20 minutter uden vi anede hvad der foregik, lykkedes det. Vi fandt den rigtige lejlighed.

Det var noget at en udfordring at skrive lejekontrakt da hverken udlejer eller ejendomsmæglers medarbejder kunne tale engelsk, og da ejendomsmægleren sad i Sharm måtte han fungere som tolk over telefonen – når vi altså kunne få fat i ham. Det er helt utroligt hvad der kan lade sig gøre uden et fælles udgangspunkt for kommunikation.

Vi flyttede ind i lørdags, hvor der efter sigende skulle være gjort rent. Det levede dog hverken helt eller halvt op til vores forventningen, så de sidste par dage har Mathilde brugt på at gøre rent – ja den er god nok – og bekæmpe skadedyr.

Jacob startede på ambassaden i søndags. Har er rigtig glad for det og nyder at bruge dagen på at læse aviser, rapporter og i dag forsøge at finde ud af hvem der har affyret fem raketter som sigtede efter Eilat, men ramte havet og i Jordan.  Han ser utrolig godt ud i sit ambassadetøj, omend han syntes bukserne strammer en smule.

Vi har det rigtig godt, og nyder at supermarkedet har åbent 24-7 og at alt kan blive bragt til døren, lige fra toiletpapir til øl, hvis man altså kan få forklaret hvad det er man gerne vil have.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 svar til Cairo baby

 1. Kehler siger:

  Det lyder så fedt! Du er i øvrigt en steg i ambassadekluns He-man! 🙂
  Kram Kram Kehler

 2. Fru Kold siger:

  Dejligt at kunne følge med her på bloggen. Skriv noget mere, det er en perfekt overspringshandling fra specialet 🙂

 3. christina ytting siger:

  Hey mathilde og Jacob.
  Det er super fedet med denne blog og kanon med billeder. Glæder mig til at følge med det næste ½år.
  Knuzz fra christina

 4. Farmor siger:

  Hej Mathilde og Jacob.

  Jeg har glædet mig til at kunne tale med jer. Jeg forstår ikke en skid af hvad der sker, men dejligt at kunne følge med i jeres liv.

  Kærlig hilsen farmor.

 5. Lars Due siger:

  Kære Mathilde og Jacob, hvor er det hyggeligt, at man kan følge med herinde. Dejligt med lidt billeder osv, og ja man blir jo vildt misundelig og får lyst til at rejse.

  Håber i får en fantastisk tid i dejlige Cairo!

  Knus fra Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s