Første level i arabisk bestået

Ja, så kan jeg snakke arabisk – altså en lille smule. Jeg kan deltage i  samtaler og dialoger som omhandler: klokken, hvor jeg bor, forholdsord, generelle greatings, tage en taxa, handle, og ikke mindst prutte om prisen i bazaren – hvilket i virkeligheden er det vigtigste.

Ej der er faktisk meget nemmere nu hvor jeg kan gøre min lidt forståelig, især i forhold til vores udlejer, som kun kan 10 ord på engelsk. Skolen holder ti dages ferie nu, så d. 14/9 starter jeg på level 2.

Sidste weekend var en weekend lige efter mit hoved. Vi var en tur ved Det Røde Hav. Mums hvor var det lækkert. Vandet var helt klart og temperaturen helt perfekt. Det tager kun en time at køre til havet fra Cairo, når man vel og mærket er kommet uden for Cairo, hvilket minimum tager en time ekstra.

Dagen efter fortsatte vi i samme dur og var i en fantastisk swimmingpool sammen med fem nordiske piger. Jacob følte sig vist som en rigtig alfahan omringet af seks tøser. Poolen ligger lige ned til Nilen i Mohammed Ali club i Giza. Til klubben hører en lille nilø, hvor man kunne gå tur. Det var fabelagtigt.

Ellers har vi så småt fået os en rigtig hverdag hernede – og vi føler ikke at vi spilder tiden, hvis vi en aften bare er hjemme og se tv. Det er dejligt at vi efterhånden føler os hjemme her og har fornemmelsen af at det er vores lejlighed og ikke bare et fremmed sted hvor vi tilfældigvis overnatter.

Ramadanen har fortsat sin indtog i Cairo, og indeffektiviteten bliver større og større. Det er vist godt at der kun er fem dage tilbage af fasten ellers går byen da helt i stå. Der er dog en fordel ved ramadanen, og det er at man om morgenen kan se himlen. Egypterne sover længe, så de fastende timer føles færre, hvilket medfører at trafikken er helt stille om morgenen, og luften er frisk – efter Cairo standarder.

Om knap tre uger tager jeg en uges ferie i Danmark, hvilket jeg glæder mig meget til. Jeg elsker at være her, men det er altså længe at undvære alt det derhjemme. Jacob kan desværre ikke komme med, da han skal spare sin ferie til vi får gæster her i Cairo. Der er allerede tre hold der har bestilt billetter og et fjerde hold køber forhåbentligt lige om lidt. Vi glæder os meget til at få besøg og vise den verden frem så vi er, eller i hvert fald forsøger, at blive en del af.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s