Jul og Nytår i Cairo

Så har det både været jul og nytår og gæsterne er taget tilbage til Danmark og hverdagen er startet igen. Jacob arbejder og jeg tager et kursus i mavedans.

Mine forældre og lillesøster fejrede jul sammen med os her i Cairo. Vi var på fin restaurant og få lækker fire-retters julemenu. På vejen tilbage til lejligheden slog vi et smut forbi en katolsk julemesse. Jacobs kommentar til dette lille event: “Det er utroligt at I skal helt til Cairo for at hele familien kommer i kirke juleaften”. Men altså i kirke det var vi. Og så er der altså bare noget med katolske messer. De har både røgelse, flere præster og så skal man sige hej og tillykke til dem man står ved siden af, det er allertiders. Efter 20 minutters hellighed, gik vi hjem i lejligheden. Her havde vi det smukkeste plasticjuletræ, masser af konfekt og overraskende mange julegaver. Takket være Jacobs mor havde vi også sanghæfter med julesange.

1. Juledag, meget tidligt om morgenen, tog vi bussen til Sharm El Sheik hvor vi skulle på badeferie i fem dage. Sol, strand, pool, mad, øl, G&T, Pandekager og ingen hajer. Vi spurgte på hotellet om de havde dykker-haj-vagter ude. De nægtede at der havde været hajer – Thats Egypt – hvis vi nægter problemet så er det der ikke. Anyways, vi havde en skøn tur med ren afslapning.

Nytårsaften holdte vi hjemme sammen med vores amerikanske venner. Klokken 23.59.50 lavede vi nedtælling på altan og forventede en eksplosion af fyrværkeri når klokken slog tolv. Der skete ingenting. Byen var om noget mere stille end den sædvanligvis er. Selv Cairo Tower, som hver aften er så smukt dekoreret med lysshow, slukkede kl. 00.00. Happy New Year….

I dagene lige efter nytår, fik vi endnu engang udforskes og opdaget Cairos forskelligheder. Cairo har så mange niveauer hvilket både er godt og skidt. Vi gik i de fineste gader, rene og pæne med flotte vedligeholdte bygninger, drejede om et hjørne og det var som at træde hundrede år tilbage i tiden. Selv det mindste lille lokale/skur/hul i muren, kan udgøre rammerne for et værksted, en butik eller et spisested. Man kan sammenligne det med at gå en tur på Hjerl hede. Alting er så primitivt.

Gader eller små områder har hvert deres tema. Der er tøjgaden hvor tøjstativer, med tøj som ligner noget der ikke kan sælges i genbrugsbutikkerne i Danmark, står midt på gaden. Der er grøntsagsgaden, hvor vi for første gang så flere kvinder end mænd. Der er smede og jern gaden, hvor jern forarbejdes og sælges videre. Mobiltelefongaden, skogaden, you name it.

Det er imponerende hvor lidt der skal til for at have en forretning. En skomager behøver blot en kasse med skosværte og pudseklude for at have en mobil butik. Der er folk som har butikker bestående af tre kasser klementiner og nogle blomster liggende på fortorvet. Speciels sidstnævnte butiks indehavere kan af og til have svært ved at forstå hvorfor man nogle gange ikke vil købe noget. Specialt har jeg lidt problemer med at overbevise klementisælgeren om, at der bare er nogle dage hvor jeg ikke har lyst til klementiner uanset hvor billige de er. Han følger gerne efter mig 100 meter ned af gaden alt i mens prisen bliver lavere og lavere. Blomstesælgeren fulgte mig hele vejen hjem en dag. Min undskyldning for ikke at købe blomster var, at jeg ikke kunne bære dem, da jeg havde fire indkøbsposer. Mish Muskila (ingen problemer) Han fulgte mig bare hjem, bærende på alle mine poser og blomster.

Nogen gange så føler man sig bare som den rige, hvide vesterlænding man er.

This slideshow requires JavaScript.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Jul og Nytår i Cairo

  1. Marie siger:

    Rigtig dejligt med et gensyn med Cairo, det viser lige nøjagtig hvor god og oplevelsesrig ferie vi havde – tak for det :o)
    Knus fra Marie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s