Tur til Alexandria

Sidste weekend tog vi sammen med nogle venner toget til Alexandria, Egyptens næststørste by med 3 millioner mennesker. Alexandria ligger i det nordlige Egypten ud til Middelhavet hvilket sammen med en mindre befolkning bevirker at luften er nogen renere end i Cairo. Det var en befrielse at stå ud af toget og tage en indånding helt ned i lungerne uden fornemmelsen af at trække vejret fra en bils udstødning.

Vi boede på at lille budget hotel med udsigt over havet og tæt på verdens bedste juicebar, hvor de har verdens bedste mangojuice.

Vi var hovedsagligt taget af sted for at slappe af og nyde den friske luft og regnen, men var dog inde og se det helt fantastiske biblioteket. Biblioteket blev i 2002 indviet af præsident Mubarak og er inspireret af det originale Mouseion-bibliotek som lå i Alexandria i antikken. Dengang udgjorde biblioteket rammerne for det første center for videnskabelig forskning i verden. Det er et helt fantastisk bygningsværk og biblioteket ligger også lokaler til forskellig udstillinger som det helt sikkert var værd at se.

Vi kunne rigtig godt lide at være i Alex og har derfor bestemt at tage tilbage inden vi rejser hernede fra om tre uger.. Vores plan var egentligt at tage en tur til Israel og Palæstina inden vi vender hjem, men vi kan desværre ikke komme ind, da vi har stempler fra Syrien i vores pas.

This slideshow requires JavaScript.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s